Nagyon szeretem a lencsét! Gyakran kerül az asztalra, főleg a vörös lencse, ami gyorsan elkészül és könnyebben is emészthető, mint klasszikus barna társa, azonban utóbbit se szorítsuk háttérbe, például egy újraértelmezett klasszikusként igen jól megállja a helyét. :)

 

  • 200 g barna lencse, egy éjszakára beáztatva, leszűrve, alaposan átmosva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 babérlevél
  • himalája só, frissen őrölt bors
  • 100 ml rizstejszín
  • 1 púpos ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint

A lencsét, vöröshagymát, fokhagymát annyi vízben kezdtem el főzni, ami kb. kétujjnyira ellepi.

Babérlevéllel fűszereztem, sóztam-borsoztam.

Lassú tűzön addig főztem, amíg a lencse teljesen megpuhult. A rizstejszínt elkevertem a liszttel, ezzel sűrítettem a főzeléket. Figyeljünk oda a hőkiegyenlítésre!

Végül a tűzről levéve, frissen facsart citromlével állítottam be a kellemesen savanykás ízvilágot.

3-4 adag lesz belőle

További receptek a blogon, lencsével:

Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzánk a Facebook-oldalunkon is.