Vegán parmezános sült brokkoli (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Emlékeztek a múlt hétvégére? A verőfényes napsütésre? Hát, ha nektek is távoli emlék csupán a nyárutót idéző vidám napsütés, hoztam nektek egy receptet, amihez a fotó még akkor készült.

Idézzétek fel a napfény ízét ezzel a könnyű étellel, ami köretként, vagy például rizzsel tálalva főételként is megállja a helyét.

Kísérletezzetek zöldségsütéssel, a kelkáposzta is nagyon menő! :)

 

  • 1 fej brokkoli
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk. fokhagyma por
  • 2-3 tk. vegán parmezán
  • tengeri só, ha szükséges,  ízlés szerint

A brokkolit falatnyi rózsákra szedtem szét.

Az olívaolajat elkevertem a borssal, a fokhagyma porral és a vegán parmezánnal. Kóstoljátok meg, ha szükséges, sóval igazíthattok az ízén.

Ebbe a keverékbe forgattam a brokkoli rózsákat, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem készre.

3-4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár