Emlékeztek a múlt hétvégére? A verőfényes napsütésre? Hát, ha nektek is távoli emlék csupán a nyárutót idéző vidám napsütés, hoztam nektek egy receptet, amihez a fotó még akkor készült.
Idézzétek fel a napfény ízét ezzel a könnyű étellel, ami köretként, vagy például rizzsel tálalva főételként is megállja a helyét.
Kísérletezzetek zöldségsütéssel, a kelkáposzta is nagyon menő! :)
- 1 fej brokkoli
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 1 kk. fokhagyma por
- 2-3 tk. vegán parmezán
- tengeri só, ha szükséges, ízlés szerint
A brokkolit falatnyi rózsákra szedtem szét.
Az olívaolajat elkevertem a borssal, a fokhagyma porral és a vegán parmezánnal. Kóstoljátok meg, ha szükséges, sóval igazíthattok az ízén.
Ebbe a keverékbe forgattam a brokkoli rózsákat, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem készre.
3-4 adag lesz belőle