cukormentes főétel főétel mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Farfalle articsókás szósszal és brokkolival (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Üde, könnyen elkészíthető, játékos ízek, nagy kedvencem, a hummusz finomságát idézve. Próbáljátok ki az articsókát, pizza tetején is kiváló, de ebben ez ételben szinte új életre kel.

 

  • 250 g teljes kiőrlésű durum farfalle tészta (vagy egyéb tészta)
  • 1 nagyobb fej brokkoli, rózsáira szedve
  • tengeri só
  • 1/2 – 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 10 cm-nyi póréhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 doboznyi konzerv articsóka (lecsepegtetve, alaposan átmosva, 4 kisebb darabba vágva)
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek. tahini
  • frissen facsart citromlé
  • 1-2 kk. fokhagymapor
  • (víz)

A tésztát és a brokkolit sós vízben roppanósra főztem, leszűrtem és melegen tartottam.

Kevés extra szűz olívaolajon puhára pároltam a póréhagymát, majd hozzáadtam és átmelegítettem az articsókát. Enyhén sóztam, borsoztam.

Aprítógépbe adagoltam, hozzáadtam a tahinit és (ízlés szerint adagolt) frissen facsart citromlevet, a fokhagymaport, valamint keveset a tészta főzővizéből.

A szószt pürésítettem. ha szükséges, ezen a ponton sózzuk, borsozzuk, illetve ha sűrűnek bizonyul, további (főző)víz hozzáadásával lazítható.

A tésztát a szósszal illetve a párolt brokkolival tálaltam.

Kb. 3 adag lesz belőle