Spagetti lazaccal és kelkáposztával (tejmentes, tojásmentes recept)

Mit főzzön az ember, amikor éppen rohan, de azért másnap szeretne házi finomságot vinni a munkahelyére? Ilyenkor mindig jól jön egy villámgyorsan összedobható tésztaétel.

Egy nagy adag téli saláta (sárgarépa, cékla, zeller) pedig méltó kísérője lehet ennek a fogásnak.

 

  • 1 kisebb fej kelkáposzta, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
  • 250 g teljes kiőrlésű durum spagetti
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • kb. 10 cm-nyi póréhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 200 g lazac, falatnyi kockákra vágva
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 200 ml rizstejszín
  • kevés frissen facsart citromlé

A kelkáposztát annyi enyhén sós vízben, fedő alatt pároltam meg, ami szinte teljesen ellepi.

A spagettit sós vízben fogkeményre főztem, leszűrtem, majd melegen tartottam.

Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajon megpároltam a póréhagymát, majd hozzáadtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát.

Amikor a hagyma megpuhult, hozzádobtam a lazackockákat. Sóztam, borsoztam, majd készre sütöttem a halat.

Végül a pórés-lazacos keverékre öntöttem a rizstejszínt, összeforraltam, majd elsőként a kelkáposztát, végül pedig a spagettit is belekevertem.

Ízlés szerint kevés frissen facsart citromlével is igazíthatunk a végén.

4 kiadós adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár