Ezt az ételt hétvégén dobtam össze gyorsan, mindabból, amit a hűtőszekrényben találtam. Kevés maradék lazacot használtam hozzá, ami éppen csak megízesítette a zöldséges ragut.
A sok-sok kicsi egység pedig végül egy fantasztikusan finom egésszé állt össze. :)
- 1/2+1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 15+15 ml guténmentes tamari szójaszósz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- chili pehely ízlés szerint (elhagyható)
- frissen őrölt bors
- 100 g lazac, kisebb kockákra vágva
- tengeri só
- 1 kisebb fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
- 15-20 db. kelbimbó, megtisztítva, a végük kereszt alakban bevágva
- 1 kisebb lila hagyma, vékony szeletekre vágva
- 4-5 gomba, vékony szeletekre vágva
- 1 nagyobb sárgarépa, vékony szeletekre vágva
A 1/2 ek. olívaolajat, szójaszószt, zúzott fokhagymát és chili pelyhet egy kisebb befőttesüvegben alaposan összeráztam. Az előre felkockázott halra öntöttem, és ebben pácoltam a lazacot addig, amíg a zöldségeket előkészítettem.
A brokkolit és a kelbimbót külön-külön kevés sóval megpároltam.
Egy tapadásmentes serpenyőben 1/2 ek. olívaolajon párolni kezdtem a vékony szeletekre vágott lila hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam előbb a gombát, majd a sárgarépát, és 15 ml szójaszósz, kevés só, valamint frissen őrölt bors hozzáadásával, kevergetve, majd lefedve pároltam-pirítottam a zöldségeket. (Ha szükségesnek érzitek, kevés vizet is adhattok hozzá.)
Amikor elkészültek,a serpenyőbe tettem a megpárolt brokkolit is kelbimbót. A zöldségeket alaposan összeforgattam, és melegen tartottam.
Eközben egy kisebb serpenyőbe öntöttem a lazacot (a páclével együtt), és néhány perc alatt készre sütöttem.
Végül a lazacot a zöldségek közé forgattam és tálaltam az ételt.
Mi köret nélkül ettük, így 2 jókora adag lett belőle, ha párolt barna rizzsel tálalod, 3-4 főre is elgendő