A tegnapi napot lustálkodással töltöttem. Intenzíven. :) Ennek megfelelően keveset is ettem, hiszen nem túl sok energiát használtam fel…
Ebédre egy könnyű grillezett harcsafilét választottam (fokhagymás-borsos tamari szójaszószban pácoltam és egy csepp zsiradék nélkül grilleztem rá kérget), mellé pedig köretként sárgarépa salátát.
És micsoda köret lett ez!! Azonnal készítettem még egy adagot… :)
- 150 g (egy nagyobb) sárgarépa, meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1,5 ek. frissen facsart citromlé
- 1 tk. datolyaszirup (vagy ízlés szerinti egyéb édesítőszer)
- 1/2 kk. őrölt római kömény
- nagy csipetnyi őrölt fahéj
- kis csipetnyi őrölt gyömbér
- tengeri só
- frissen őrölt bors
A sárgarépát megmostam, meghámoztam és állni hagytam, amíg elkészítettem az öntetet.
Egy kisebb tálkába facsartam a citromlevet. Hozzáadtam a datolyaszirupot, majd sorban a fűszereket: a római köményt, fahéjat és gyömbért. Enyhén sóztam és borsoztam.
Végül kisebb adagokban beleforgattam a lereszelt sárgarépát, hogy az egész salátát alaposan átjárja a mennyeien finom fűszeres öntet.
1 adag lesz belőle – de szerintem Ti sem tudtok megállni egy adagnál… :)