gluténmentes mentes étkezések saláta saláta szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

A legjobb sárgarépa saláta (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

A tegnapi napot lustálkodással töltöttem. Intenzíven. :) Ennek megfelelően keveset is ettem, hiszen nem túl sok energiát használtam fel…

Ebédre egy könnyű grillezett harcsafilét választottam (fokhagymás-borsos tamari szójaszószban pácoltam és egy csepp zsiradék nélkül grilleztem rá kérget), mellé pedig köretként sárgarépa salátát.

És micsoda köret lett ez!! Azonnal készítettem még egy adagot… :)

 

  • 150 g (egy nagyobb) sárgarépa, meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1,5 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 tk. datolyaszirup (vagy ízlés szerinti egyéb édesítőszer)
  • 1/2 kk. őrölt római kömény
  • nagy csipetnyi őrölt fahéj
  • kis csipetnyi őrölt gyömbér
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

A sárgarépát megmostam, meghámoztam és állni hagytam, amíg elkészítettem az öntetet.

Egy kisebb tálkába facsartam a citromlevet. Hozzáadtam a datolyaszirupot, majd sorban a fűszereket: a római köményt, fahéjat és gyömbért. Enyhén sóztam és borsoztam.

Végül kisebb adagokban beleforgattam a lereszelt sárgarépát, hogy az egész salátát alaposan átjárja a mennyeien finom fűszeres öntet.

1 adag lesz belőle – de szerintem Ti sem tudtok megállni egy adagnál… :)