Az utóbbi napokban sem blogolni, sem főzni, de még bevásárolni sem tudtam, így a mai gyors ebédünk elkészítése során az itthon még éppen fellelhető alapanyagokra szorítkoztam. Szerencsére a tűzhely mellett sem kellett sok időt tölteni, ami jelenleg nagy segítség volt nekem. :)
- 300 g burgonya, felkockázva
- 250 g apró csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 csapott evőkanál zöldfűszer-keverék (én Dániából kaptam egy burgonyás ételekhez kiválóan illő keveréket, amiben szárított hagyma, fokhagyma, tárkony, bazsalikom, bors, rózsabors, kurkuma, só, élesztőkivonat és citroméj van – de bármilyen, általad kedvelt fűszerkeveréket választhatsz)
- tengeri só és frissen őrölt bors (ha szükséges)
- frissen facsart citromlé a tálaláshoz
A felaprított / szeletelt hozzávalókat a fűszerrel együtt annyi vízben kezdtem el főzni, ami kb. 2 cm-re ellepi. Lassú tűzön addig főztem az ételt, amíg minden hozzávaló megpuhult. Végül kb. 1/3 részét botmixerrel pürésítettem, ezzel sűrítettem a főzeléket.
Tálaláskor frissen facsart citromlével locsoltuk meg,
Bioboltban vásárolt fasírtporból készült babropogóssal fogyasztottuk.
2-3 adag lesz belőle