cukormentes főétel főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Burgonyafőzelék gombával (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Az utóbbi napokban sem blogolni, sem főzni, de még bevásárolni sem tudtam, így a mai gyors ebédünk elkészítése során az itthon még éppen fellelhető alapanyagokra szorítkoztam. Szerencsére a tűzhely mellett sem kellett sok időt tölteni, ami jelenleg nagy segítség volt nekem. :)

 

  • 300 g burgonya, felkockázva
  • 250 g apró csiperke gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 csapott evőkanál zöldfűszer-keverék (én Dániából kaptam egy burgonyás ételekhez kiválóan illő keveréket, amiben szárított hagyma, fokhagyma, tárkony, bazsalikom, bors, rózsabors, kurkuma, só, élesztőkivonat és citroméj van – de bármilyen, általad kedvelt fűszerkeveréket választhatsz)
  • tengeri só és frissen őrölt bors (ha szükséges)
  • frissen facsart citromlé a tálaláshoz

A felaprított / szeletelt hozzávalókat a fűszerrel együtt annyi vízben kezdtem el főzni, ami kb. 2 cm-re ellepi. Lassú tűzön addig főztem az ételt, amíg minden hozzávaló megpuhult. Végül kb. 1/3 részét botmixerrel pürésítettem, ezzel sűrítettem a főzeléket.

Tálaláskor frissen facsart citromlével locsoltuk meg,

Bioboltban vásárolt fasírtporból készült babropogóssal fogyasztottuk.

2-3 adag lesz belőle