Mézes padlizsán

Könnyű vacsoraötlet után kutatva bukkantam rá Fűszeres Eszter receptjére, a mézes padlizsánra, ami annyira érdekesnek tűnt, hogy azon nyomban kipróbáltam. Salátával és csírákkal kísértük, de ha mondjuk rizst vagy egyéb gabonát főzöl mellé, könnyű ebédként is “bejövős”. :)

 

  • 2 padlizsán, hosszában 4 szeletre vágva
  • 4 ek. méz
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
  • chili pehely
  • 1 kisebb citrom leve
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A padlizsánokat sütőpapírral borított tepsire fektettem. A többi hozzávalót alaposan elkevertem. Ezzel a mázzal megkentem, majd közepesen meleg sütőben 20 percen át sütöttem a padlizsánokat. Végül átkentem őket a máz másik felével és további 10 percig sütöttem az ételt.

2 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár