Hát igen… A 3 összetevőt felsorakoztató sóskaleves verhetetlen a maga egyszerű kifinomultságában. Kicsit több idő alatt kicsit több hozzávalóval viszont kicsit testesebbé, gazdagabbá tehetjük a sóskalevest – mindkettőnek megvan a maga helye. De nyugalom, ez sem lesz hosszadalmas vagy bonyolult leírás!! :)
- 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
- 600 g sóska, tisztítva
- 1 bögre (250 ml) víz
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 200 ml rizstejszín
- 1-2 ek. nádcukor (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
Az extra szűz olívaolajat lassú tűzön felmelegítettem, majd megpároltam rajta a felkarikázott újhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, az edénybe dobtam a megtisztított sóskaleveleket és folyamatos kevergetés mellet megfonnyasztottam őket.
Amikor a levelek összeestek, felöntöttem egy bögrényi vízzel. Sóztam, borsoztam, teljesen puhára főztem a sóskát (ez mindössze néhány percet vesz igénybe).
Végül egy teljes doboz rizstejszín hozzáadásával lágyítottam a levest és nádcukorral állítottam be a nekem tetsző íz világot.
2 kiadós adag lett belőle (ha hígabb levest szeretnél, további víz mennyiségével növelheted a mennyiséget)