Hát igen… A 3 összetevőt felsorakoztató sóskaleves verhetetlen a maga egyszerű kifinomultságában. Kicsit több idő alatt kicsit több hozzávalóval viszont kicsit testesebbé, gazdagabbá tehetjük a sóskalevest – mindkettőnek megvan a maga helye. De nyugalom, ez sem lesz hosszadalmas vagy bonyolult leírás!! :)

  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
  • 600 g sóska, tisztítva
  • 1 bögre (250 ml) víz
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 200 ml rizstejszín
  • 1-2 ek. nádcukor (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)

Az extra szűz olívaolajat lassú tűzön felmelegítettem, majd megpároltam rajta a felkarikázott újhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, az edénybe dobtam a megtisztított sóskaleveleket és folyamatos kevergetés mellet megfonnyasztottam őket.

Amikor a levelek összeestek, felöntöttem egy bögrényi vízzel. Sóztam, borsoztam, teljesen puhára főztem a sóskát (ez mindössze néhány percet vesz igénybe).

Végül egy teljes doboz rizstejszín hozzáadásával lágyítottam a levest és nádcukorral állítottam be a nekem tetsző íz világot.

2 kiadós adag lett belőle (ha hígabb levest szeretnél, további víz mennyiségével növelheted a mennyiséget)