Csicseriborsó – padlizsán curry

Igaz, a curry a maga melegítő fűszerességével nem egy tipikus nyári étel, de elég csak kinézni az ablakon: az időjárás sem az. :)

Így éppen itt az idő, hogy elkészítsük ezt a kiadós és olcsó finomságot – irány India!

 

  • 1 bögrényi barna rizs, folyó vízben többször alaposan átmosva
  • tengeri só
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 lila hagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. Korma curry (vagy egyéb curry por, amit szeretsz)
  • 1 nagyobb padlizsán, felkockázva
  • 1 doboz csicseriborsó, leszűrve, alaposan átmosva
  • 1/2 üveg házilag eltett lecsó (vagy 1 doboz hámozott, felezett paradicsom konzerv)
  • 100 ml rizstejszín

A barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem. (Amikor elkészült, leszűrtem és hideg vízzel alaposan átmostam.)

Amíg a rizs főtt, egy mélyebb serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam és puhára pároltam a lila hagymát és a fokhagymát.

Amikor a hagyma megpuhult, megszórtam a Korma curry-vel, amit kb. 1 perc alatt illatosra pirítottam. Ekkor kevés vizet öntöttem alá.

Hozzáadtam a felkockázott padlizsánt, amit néhány percig folyamatosan pirítottam, majd a csicseriborsót is. Végül újabb néhány perc elteltével felöntöttem 1/2 üveg lecsóval és fedő alatt addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak és az ízek összeértek.

Végül rizstejszínnel lágyítottam az ízén, még egyszer összeforraltam és a rizzsel tálaltam.

4 adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár