Néha, amikor egyedül vagyok itthon, átfut a fejemen, hogy na, most akkor rendelek valamit vacsorára. Szerencsére általában sikerül elhessegetnem ezt a gondolatot, és nekiállok valami könnyű ételnek – például egy levesnek, ami szerintem éppen ideális vacsora.

Aki már unja a blog krémleves szekcióját, most csukja be a szemét, vagy még jobbat mondok, képzelje maga elé ezt a fűszeres, gőzölgő finomságot, és ha még 10 perc a rendelkezésére is áll, azonnal főzze meg. Nem fog csalódni! :)

 

  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 nagy gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 doboz (konzerv) kukorica, leszűrve és alaposan átmosva
  • 2 tk. kurkuma
  • tengeri só, fehér bors
  • csipetnyi cayenne bors
  • 1/4 szerecsendió, reszelve (vagy ízlés szerint akár több is)
  • 100 ml rizstejszín

Egy kisebb edényben kis lángon melegíteni kezdtem az olívaolajat. Amikor megmelegített, hozzáadtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát és vöröshagymát.

A hagyma megpuhulása után a kukoricát is az edénybe öntöttem, alaposan elkevertem, majd kurkumával, sóval, fehér borssal és csipetnyi cayenne borssal fűszerezve, gyakori keverés mellett pároltam tovább.

Ezután kb. 600 ml vízzel felöntöttem, szerecsendiót reszeltem hozzá, és addig főztem (továbbra is kis lángon), amíg a kukorica megpuhult és az ízek összeértek.

Ekkor a levest turmixgépben pürésítettem, majd az edénybe visszatöltve rizstejszínnel krémesítettem, még egyszer összeforraltam és tálaltam.

2 – 3 adag lesz belőle

Ha tetszett a recept, próbáld ki ezt a kukoricakrém-levest, vagy a kakukkfüves-fokhagymás kukoricalevest is! Elkezdődött a friss kukorica szezonja is, ne habozz a konzerv helyett akár azt használni! :)

Ha tetszett a recept, további ötletekért látogass el a Facebook-oldalamra! :)