Ugye emlékeztek még a sült afgán csicseriborsóra???

Azóta is gyakran készítem ezt a finom  fűszeres csemegét, akár baráti összejövetelre, akár filmnézéshez (igen, kis dobozkában ott lapul nálunk a moziban is ;) ), sőt, gyors főzelék feltétként is bevetettem már.

Természetesen a fűszerezés sokféleképpen alakul, de ez a mexikói változat annyira megtetszett nekünk, hogy gondoltam, bármennyire is egyszerű a recept, megosztom veletek! :)

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. Quesadilla fűszerkeverék
  • 1 doboz csicseriborsó (nálam most jó minőségű konzerv; ha Neked van otthon száraz csicseriborsó, kb. 125 g-t áztass be 12 órára, majd főzd puhára sós vízben), leszűrve és alaposan átöblítve
  • nagy szemű tengeri só

Az extra szűz olívaolajat alaposan kikevertem a Quesadilla fűszerkeverékkel. Alaposan átforgattam benne a leöblített csicseriborsót, amit azután sütőpapírral borított tepsiben terítettem szét.

Közepesen meleg (180 C) sütőben, kb. 25 percen át sütöttem. Akkor jó, ha a külseje éppen ropog, a belseje viszont még krémesen puha! :)