Tonhalas babsaláta

Édes semmittevés – ez lehetne a mottója ennek a receptnek! :)

Egy lusta hétvégén ugyanis hipp-hopp össze lehet dobni és kedvünk szerint variálni ezt az ételt. Egy szelet finom kenyérrel gazdag, tartalmas ebédünk lesz.

A kamrámban pedig ugye ott lapulnak a fő alapanyagok. ;)

 

  • 1 doboz jó minőségű konzerv bab (csak babot, sót és vizet tartalmaz), leszűrve, alaposan átmosva
  • 1 tonhalkonzerv (NEM olajos; saját levében), leszűrve
  • 1 lila hagyma, vékonyra szeletelve
  • 10 koktélparadicsom, félbevágva
  • maréknyi bazsalikomlevél, aprítva
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • lenmagolaj
  • frissen facsart citromlé

Az alaposan átmosott babot, a tonhalkonzervet, a lila hagymát és a koktélparadicsomot és a bazsalikomot óvatosan elkevertem.

Sóztam, borsoztam. A lenmagolajat és a citromlevet csak tálaláskor adtam hozzá.

2 – 3 adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár