Néhány hónappal ezelőtt érkezett hozzánk kedves új kolléganőnk, Rita, aki a főztjével is levette a csapatot a lábáról. :)

Nagy szívvel gondoskodik házi készítésű lekvárokról, kedvenc reggeli “kis boltos” kiflinkről, és emellett hozzánk hasonló lelkesedéssel veti bele magát a főzésbe is.

Ez a csicseriborsókrém az ő receptje, fogadjátok szeretettel, és próbáljátok ki mindenképpen – ez már az ismétlés, ugyanis az első adag bizony eltűnt egyetlenegy értékelhető fotó nélkül! :)

 

  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 doboz zöld olívabogyó (ugyanakkora mennyiség mint a csicseriborsó)
  • 1/2 kígyóuborka, darabolva
  • 1 szál angol zeller leveleivel együtt, darabolva
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál wasabi/torma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom vagy lime leve
  • ízlés szerint: tengeri só, őrölt fehér/színes bors (aki szereti, római kömény)

És hogy mi a teendőtök? Természetesen dobáljatok minden hozzávalót egy aprítógépbe / turmixgépbe, és addig dolgozzatok vele, amíg a kence krémes állagot ölt. :)

Jó étvágyat hozzá!!