Néhány hónappal ezelőtt érkezett hozzánk kedves új kolléganőnk, Rita, aki a főztjével is levette a csapatot a lábáról. :)
Nagy szívvel gondoskodik házi készítésű lekvárokról, kedvenc reggeli “kis boltos” kiflinkről, és emellett hozzánk hasonló lelkesedéssel veti bele magát a főzésbe is.
Ez a csicseriborsókrém az ő receptje, fogadjátok szeretettel, és próbáljátok ki mindenképpen – ez már az ismétlés, ugyanis az első adag bizony eltűnt egyetlenegy értékelhető fotó nélkül! :)
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 doboz zöld olívabogyó (ugyanakkora mennyiség mint a csicseriborsó)
- 1/2 kígyóuborka, darabolva
- 1 szál angol zeller leveleivel együtt, darabolva
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál wasabi/torma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom vagy lime leve
- ízlés szerint: tengeri só, őrölt fehér/színes bors (aki szereti, római kömény)
És hogy mi a teendőtök? Természetesen dobáljatok minden hozzávalót egy aprítógépbe / turmixgépbe, és addig dolgozzatok vele, amíg a kence krémes állagot ölt. :)
Jó étvágyat hozzá!!