Emlékeztek még a Kamramustra bejegyzésre? Most nagyon jól jöttek a megmaradt alapanyagok, hogy gyorsan összedobjak egy finom melengető ebédet. Olcsó, kiadós és nagyon finom lett, nem mellesleg pedig sok-sok maradékot elrejtett.
Egy korábbi chilis bab receptet pedig itt olvashatsz a blogon.
- 2 db édesburgonya
- 2 db nagyméretű burgonya
- 10 cm-nyi póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1/2 doboz vörös bab konzerv, leszűrve és alaposan átöblítve
- 1/2 doboz kukorica konzerv, leszűrve és alaposan átöblítve
- 3 – 4 ek. zakuszka (házilag eltett; de ha boltban vásárolod, az is tökéletesen megfelel, sőt, a lecsó, ajvár, vagy egy egyszerű paradicsom konzerv is megteszi)
- 1 tk. harissa vagy csípős paprikakrém
- tengeri só
- frissen őrölt bors
Az édesburgonyákat és a burgonyákat alufóliába tekertem, majd 180 C-os sütőben puhára sütöttem.
Kevés vízben puhára pároltam a póréhagymát és a fokhagymát. Amikor a hagymafélék megpárolódtak, hozzáadtam a a vörös babot, a kukoricát, a zakuszkát és a harissát, majd alaposan elkevertem.
Végül csipetnyi sóval és kevés borssal fűszereztem, de csak kóstolás után!
4 adag lesz belőle