Nemrég került fel a blogra a harcsával töltött káposzta receptje a blogra, ami igen sikeresen debütált. Remélem, ez a recept ugyanúgy tetszeni fog nektek, hiszen rengeteg szeretet lett belefőzve: nagymamám, anyukám és a húgom készítették.
Felénk ez a változat kevésbé ismert, viszont mindenképpen érdemes mindenképpen kipróbálni!
- 1 kisebb káposztafej
- tengeri só
- 2 ek. almaecet
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg gomba, darálva
- 2 maréknyi fehér rizs
- 2 sárgarépa, apró kockákra vágva
- frissen őrölt bors
- 1/2 liter paradicsomlé
- kevés nádcukor
A káposztafejet előkészítjük: torzsáját kivágjuk, sós-ecetes vízben előfőzzük. Ahogy főnek a levelek, szépen leválnak a levelek, ezeket fogjuk megtölteni.
Az olívaolajon puhára pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a gombát, a rizst és a sárgarépát. Ezt a tölteléket töltjük az előkészített levelekbe.
Addig folytatjuk, amíg a töltelék el nem fogy, a maradék káposztából pedig “apró káposztát” szeletelünk.
Egy edény aljára apró káposztát teszünk, erre kerül a megtöltött káposzták fele, majd ismét apró káposzta, végül a töltelékek másik fele. Annyi vízzel öntjük fel, ami majdnem ellepi, és 15 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet, amibe előzőleg pici sót és nádcukrot keverünk, majd készre főzzük az ételt.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!