Igaz, hogy a lencse sokkal inkább a szilveszteri időszakban kerül a tányérokra, de tudjátok, az én rajongásom a lencse iránt töretlen – amit a sok-sok indiai fűszerezésű dahl is megmutat.
Most viszont egy klasszikust, a mustáros lencsefőzeléket alakítottam át, remélem, ezt a receptet is kipróbáljátok majd! :)
- 250 g barna lencse, egy éjszakára, de legalább 6 órára váltott vízben beáztatva
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 3 babérlevél
- 1 csapott ek. majoránna
- 2 ek, mustár
A barna lencsét annyi vízben kezdtem el főzni, amennyi 2 ujjnyira ellepi.
Hozzáadtam a vöröshagymát, fokhagymát; sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával fűszereztem.
Amikor a lencse megpuhult, 1/3 részét bormixerrel pürésítettem – így nem volt szükség lisztes habarásra, mert az étel így is szépen besűrűsödött.
Végül 2 ek, mustár hozzáadása után még egyszer összeforraltam és tálaltam.
4 adag lesz belőle
Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!