Mustáros lencsefőzelék (glutén-, tej-, tojás-, zsiradékmentes, vegán recept)

Igaz, hogy a lencse sokkal inkább a szilveszteri időszakban kerül a tányérokra, de tudjátok, az én rajongásom a lencse iránt töretlen – amit a sok-sok indiai fűszerezésű dahl is megmutat.

Most viszont egy klasszikust, a mustáros lencsefőzeléket alakítottam át, remélem, ezt a receptet is kipróbáljátok majd! :)

 

  • 250 g barna lencse, egy éjszakára, de legalább 6 órára váltott vízben beáztatva
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 3 babérlevél
  • 1 csapott ek. majoránna
  • 2 ek, mustár

A barna lencsét annyi vízben kezdtem el főzni, amennyi 2 ujjnyira ellepi.

Hozzáadtam a vöröshagymát, fokhagymát; sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával fűszereztem.

Amikor a lencse megpuhult, 1/3 részét bormixerrel pürésítettem – így nem volt szükség lisztes habarásra, mert az étel így is szépen besűrűsödött.

Végül 2 ek, mustár hozzáadása után még egyszer összeforraltam és tálaltam.

4 adag lesz belőle

Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár