Egészen véletlenül ismét a bab az alapanyag ebben a receptben, de mi más is lehetne így tél végén, tavasz felé közeledvén, amikor még nem bővelkedünk a primőrök sokaságában?
Tört paszuly. Bármi is legyen ez az étel :), bevette magát a fejembe. Fogalmam sincs, hol láttam, olvastam, fogtam, utána sem néztem, hogy pontosan hogyan is készül, de annyira megtetszett a neve, hogy elkészítettem a saját verziómat, amit most köretként kínáltam.
A “tört paszuly”-hoz:
- 1/2 vöröshagyma
- 1 borlotti bab konzerv (leszűrve, alaposan átmosva)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 csapott tk. pirospaprika
- csipetnyi cayenne-i bors
A grillezett tofuhoz:
- 1 tömb füstölt tofu
A citromos fodros kelhez:
- 100 g fodros kel
- tengeri só
- 1/4 lime leve
A babos körethez a vöröshagymát kevés vízen párolni kezdjük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet adunk hozzá, majd pirospaprikával és csipetnyi cayenne-i borssal fűszerezzük, majd a tűzről levéve krumplinyomóval átpasszírozzuk.
A tofut vékony szeletekre vágjuk, majd zsiradék nélkül a szeletek mindkét oldalát meggrillezzük.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vizet forralunk, beletesszük a fodros kelt, lefedjük és néhányszor megkeverve roppanósra pároljuk. Végül a fedőt levéve kissé lepirítjuk; sóval és lime-lével ízesítjük.
A “tört paszulyt” a tofuval és a fodros kellel tálaljuk.
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)