… és ezen a ponton nem a munkába indulás előtti és hazaérkezés utáni sötétségre, nem a hűvös, szeles időre, nem a novemberre, nem is a közelgő télre gondolok – hiszen a késő ősz még bőven tartogat szépségeket, lehet várni például az első, majd a második hóesést is…

Most egészen konkrétan a gyümölcsre gondolok. Mindannyiunk “kedvencére”, a zabkásák ékére, a fagyik és turmixok alapjára, igen, jól gondolod, a banánra. Amit én nagyon-nagyon UNOK. Így, csupa nagybetűvel. Nem is emlékszem már, mikor romlott meg a viszonyunk, de egyelőre elhidegültünk egymástól…

Igen ám, de mi legyen a turmixokkal, legfőképpen az energia- és vitaminbomba zöld turmix-szal??? Használjunk hazait! Legalábbis, ami az alapot illeti, hiszen egy-két kiegészítő még mindig nem terem meg az Alföldön… :)

 

  • 2 nagyobb érett, lédús alma, hámozva, darabolva
  • 2 bő ek. cukormentes házi szilvalekvár
  • 2 maréknyi fodros kel
  • 1 tk. fahéj
  • kb. 500 ml zabtej
  • 2 ek. kendermag por
  • 2 tk. spirulina por
  • 1/2 gránátalma magvai

Az almát, a szilvalekvárt és a fodros kelt a turmixgép kelyhébe adagoljuk. Fahéjjal fűszerezzük, felöntjük zabtejjel, majd előbb pulzálva, ezután magas fordulatszámon alaposan összeturmixoljuk.

Tálaláskor kendermag és spirulina port keverünk hozzá, gránátalma maggal megszórva tálaljuk

2 adag lesz belőle