Ezen a héten kétszer is ebédeltem ezt a ragut a munkahelyemen, és nagyon tetszett a lányoknak :), így arra gondoltam, ma ezt az egyszerű, és villámgyorsan elkészíthető receptet hozom nektek, amihez még különösebben sok alapanyag sem kell.
Igaz, így a tél végén már nem nagyon bővelkedünk friss zöldségekben, de azért ebben helyet kapott a szuperegészséges fodros kel, no meg a többi, szintén egészséges és finom alapanyag.
20 perc alatt elkészül, így hétköznapokon is kiváló ebédötlet!
- 1 fej lila hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 piros kápia paprika, apró kockákra vágva
- Himalaya só, frissen őrölt bors
- 350 g barna csiperke
- 150 g fodros kel
- 1 csapott tk. őrölt ázsiai citromfű (elhagyható)
- frissen facsart citromlé ízlés szerint
Egy nagyobb serpenyőben kevés vízen párolni kezdjük a hagymát és a fokhagymát.
Addig pároljuk, amíg a paprikát szép apró kockákra vágjuk, majd a hagymákhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Ezután kicsit vastagabb szeletekre vágjuk a gombát, amit szintén az ételhez adunk. Ezután már csak a vékonyabb szeletekre vágott fodros kelt kell belekevernünk. :)
Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk még, és előbb fedő alatt pároljuk egy ideig, majd a fedőt levéve főzzük el a vizet – kissé le is piríthatjuk az ételt.
A frissen facsart citromlevet csak a végén adjuk hozzá.
Barna rizzsel, salátával tálaljuk.
2 adag lesz belőle