Szezámos karfiolpüré (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény, vegán)

Te is nagyon szereted a karfiolt?

Nálunk gyakran készülnek karfiolos fogások, akár túllépve a klasszikus levesen is: a receptek között az egyben sült karfioltól a karfiol fasírton át a karfiol alapú pizzáig széles a választék.

Legutóbb a megszokott burgonyapüré helyett készítettem egy kicsit érdekesebb ízvilágú, könnyű karfiolpürét, a maradék pedig zöldségkrémlevesként nyert új értelmet! :)

 

  • 1 fej karfiol
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 3 ek. tahini szezámkrémpor, vagy 3 ek. szezámmag szárazon megpirítva, őrölve
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint
  • cayenne bors a díszítéshez

A karfiolt enyhén sós és borssal fűszerezett vízben megpároljuk, majd szűrőben hagyjuk alaposan lecsepegni; akár ki is nyomkodhatjuk belőle a folyadék nagy részét (különben lágyabb, “vizesebb” lehet a püré).

Ezután a jól bevált aprítógépben pürésítjük, hozzáadva a tahini port, a fokhagyma port, a római köményt és a frissen facsart citromlevet, valamint ha szükséges, további sót és borsot.

Végül cayenne borssal szórtam meg.

Frissen tálalva a legfinomabb!

2 – 3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár