Gyönyörű bio karalábé kacsintgatott rám a kamrapolcról, és egy főzelékimádó családban mi más is készülhetett volna belőle, mint főzelék? :)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 újhagyma zöld része, szeletelve
- 400 g karalábé, felkockázva
- só, frissen őrölt bors
- 1,5 tk. szárított medvehagyma
- 3/4 ek. szárított tárkony
- 1 tk. mustár (vagy ízlés szerint)
- 100 ml zabtejszín
- 2 kk. étkezési keményítő
Az olívaolajon megpároltam a zöld hagymaszárat.
Hozzáadtam a karalábét, sóztam, borsoztam, majd néhány perc múlva felöntöttem, annyi vízzel, ami éppen ellepi. Medvehagymával és tárkonnyal fűszereztem, majd fedő alatt pároltam – szokásom szerint nem teljesen puhára, hanem még éppen roppanósra.
Amikor a megfelelő puhaságot elérte, mustárral finomítottam rajta, majd zabtejszínnel habartam (hőkiegyenlítés!!).
Végül az étkezési keményítőt hideg vízben feloldottam, ezzel sűrítettem a főzeléket.
Vöröslencse fasírttal tálaltam (bioboltban vásárolt alapból készült)
2 adag lesz belőle