Maradékfelhasználó recept, sietős hétköznapokra, amikor fél 9-kor teszi le az ember a lantot a munkában, és még bevásárolni sem volt ideje. Ilyenkor kezdődik a hűtőszekrény és spájz felkutatása – mi az, amiből gyorsan össze lehet dobni a másnapi ebédet.
- 130 g teljes kiőrlésű tönkölytészta
- tengeri só
- 1 nagyobb újhagyma
- 5 nagyobb barna csiperke
- frissen őrölt bors
- 110 g tonhalkonzerv (1 konzerv, nem olajos!!!, sós vízben)
- jégsaláta
- 1 ek. mustár
- 1 ek. tahini
A tésztát sós vízben megfőztem.
Kevés vízben megpároltam a hagymát, majd hozzáadtam a szeletelt gombát, sóztam, borsoztam.
Amikor megpuhult, elkevertem és összemelegítettem az előre lecsepegtetett tonhalkonzervvel, végül pedig a megfőtt tésztával is.
Jégsalátával tálaltam, amit mustáros – tahinis öntettel locsoltam meg. A mustárt és a tahinit kevés vízzel lazítottam, sóztam, borsoztam.
2 adag lesz belőle