cukormentes főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept

Fish & Mushroom Pie / Halas – Gombás Pite (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Általában hetente / kéthetente egyszer fogyasztunk halat; vagy könnyű harcsafilét, vagy zsírosabb lazacot / tenger gyümölcseit, így most csak a véletlenek összjátéka, hogy ismét egy halas recepttel érkezem. :)

Azonban most került elő ez a kihagyhatatlan recept, ami a fotózás óta nem is volt eszemben, de most hirtelen eszembe jutott, hogy ismét el kell készítenem, mert hatalmas sikert aratott!

 

A halas alaphoz:

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g gomba, szeletelve
  • 300 g harcsafilé, apró kockákra vágva
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 kk. chili pehely
  • 1 kk. őrölt indiai citromfű (elhagyható)

A “takaróhoz”:

  • 600 g édesburgonya, felkockázva
  • kevés extra szűz olívaolaj

Egy mélyebb serpenyőben felmelegítettem az olívaolajat, és lassú tűzön üvegesre pároltam a hagymát. Ekkor adtam hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 – 2 percig illatosra pirítottam. belekevertem a gombát, majd amikor a gomba félig megpuhult, a harcsafilét is. Sóztam, borsoztam, chili pehellyel és indiai citromfűvel fűszereztem. Továbbra is lassú tűzön, fedő alatt pároltam, fontos többször megnézni és átkeverni, mert könnyen leéghet! Ha szükséges, főzés közben adjunk hozzá kevés vizet.

Az édesburgonyát enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem, majd kevés főzővízzel pürésítettem.

Egy kisebb sütőtál alján elterítettem a halas – gombás ragut, beborítottam az édesburgonya-pürével, kevés olívaolajjal meglocsoltam, majd közepesen meleg sütőben hagytam összeérni az ízeket.

Balzsamecetes vegyes salátával fogyasztottuk.

3 adag lesz belőle