Semmiféle burgonyázás nem szükséges ennek az ételnek a néven nevezéséhez, hiszen a fogás nem több, mint egy otthoni, melengető krumplifőzelék – vagy mégis? :)
- 700 g burgonya, felkockázva
- 2 újhagyma, a zöld szárával együtt
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 bő tk. majoránna
- 3 babérlevél
- 400 g spenót, szeletelve
- 5 ek. rizstejszín
- 1 csapott tk. pirospaprika
- 2 tk. étkezési keményítő
- 1/2 kisebb citrom leve
A burgonyát az újhagymával együtt kezdtem főzni annyi vízben, ami 1-2 ujjnyira ellepi. Sóztam, borsoztam, majoránnával és babérlevéllel fűszereztem, majd fedő alatt szinte teljesen készre főztem.
Ekkor tettem bele a spenótot, ami néhány perc alatt megpárolódott.
A rizstejszínben csomómentesen elkevertem a pirospaprikát, hőkiegyenlítéshez adagoltam hozzá a főzelék levéből, majd a főzelékhez adtam. A keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, ez került a főzelékbe sűrítőanyagként.
Az elkészült ételt levettem a tűzhelyről, a frissen facsart citromlé csak ekkor került bele.
4 adag lett belőle (ami teljes mértékben hozta a klasszikus tejfölös burgonyafőzelék ízvilágát)