gluténmentes leves leves mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Fűszeres szilvaleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Ajándékba kaptunk egy üveg finom szilvabefőttet. Nagyon örültünk neki, mert sok-sok odafigyeléssel, minimális nádcukor hozzáadásával készült.

Mivel önmagában csak ritkán fogyasztunk befőtteket, finom őszi levesként született újjá.

A fűszereket használjátok bátran a saját ízléseteknek megfelelően.

 

  • 1 üvegnyi szilvabefőtt
  • 2,5 üvegnyi víz
  • 8-10 szegfűszeg
  • 1-2 fahéjrúd
  • 1-2 citromkarika (csak ha kezeletlen héjú bio citromot sikerül vásárolni!)
  • 2-3 ek. agavé szirup
  • 100 ml rizstejszín
  • kb. 1/2 cs. vaníliás pudingpor.

A szilvabefőttet (a levével együtt) két és félszeres mennyiségű vízben, lassú tűzön kezdtem el főzni. Szegfűszeggel, fahéjjal, citromkarikával fűszereztem.

3 ek. agavé sziruppal édesítettem (ez függ a befőtt édességétől is, lehet kevesebb is).

Kb. 10-12 percig főztem. Egy shaker-ben jó alaposan összeráztam a rizstejszínt és a vaníliás pudingot, no meg kevés főzővizet a levesből. Ezzel krémesítettem-sűrítettem az ételt.

Összeforraltam, majd hűtöttem és tálaltam.

4-5 adag lesz belőle