Mit főzzön az ember, amikor éppen rohan, de azért másnap szeretne házi finomságot vinni a munkahelyére? Ilyenkor mindig jól jön egy villámgyorsan összedobható tésztaétel.
Egy nagy adag téli saláta (sárgarépa, cékla, zeller) pedig méltó kísérője lehet ennek a fogásnak.
- 1 kisebb fej kelkáposzta, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
- 250 g teljes kiőrlésű durum spagetti
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- kb. 10 cm-nyi póréhagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 200 g lazac, falatnyi kockákra vágva
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 200 ml rizstejszín
- kevés frissen facsart citromlé
A kelkáposztát annyi enyhén sós vízben, fedő alatt pároltam meg, ami szinte teljesen ellepi.
A spagettit sós vízben fogkeményre főztem, leszűrtem, majd melegen tartottam.
Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajon megpároltam a póréhagymát, majd hozzáadtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzádobtam a lazackockákat. Sóztam, borsoztam, majd készre sütöttem a halat.
Végül a pórés-lazacos keverékre öntöttem a rizstejszínt, összeforraltam, majd elsőként a kelkáposztát, végül pedig a spagettit is belekevertem.
Ízlés szerint kevés frissen facsart citromlével is igazíthatunk a végén.
4 kiadós adag lesz belőle