Magyarországon sok család csak karácsonykor fogyaszt halat, holott nagyon egészséges és finom ételek készülhetnek belőle.
A grillezett lazaccal már találkozhattatok a blogon itt és itt, most azonban az ízletes és különleges (nem csak karácsonykor fogyasztható :) ) köretre szeretném felhívni a figyelmeteket.
Az ötletet a Nők Lapja tavalyi utolsó számából, Vrábel Krisztinától merítettem.
- 1 bögrényi teljes kiőrlésű bio kuszkusz
- 2 bögrényi víz
- só, frissen őrölt bors
- 1 kezeletlen héjú bio narancs héja
- 2 maréknyi dió
- 100 g mazsola
- kis csokornyi petrezselyemzöld
A kuszkuszt tűzálló tálba tettem, felöntöttem kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sóztam, borsoztam, majd szorosan lefedve állni hagytam.
Amíg a kuszkusz puhult, lereszeltem egy bio narancs héját; serpenyőben szárazon illatosra pirítottam, majd apróra vágtam a diót; beáztattam a mazsolát; és felaprítottam a petrezselyemzöldet.
Amikor a kuszkusz elkészült, villával lazítottam, alaposan elkevertem a többi hozzávalóval, majd grillezett lazaccal tálaltam.
4 – 6 adag lesz belőle