Magyarországon sok család csak karácsonykor fogyaszt halat, holott nagyon egészséges és finom ételek készülhetnek belőle.

A grillezett lazaccal már találkozhattatok a blogon itt és itt, most azonban az ízletes és különleges (nem csak karácsonykor fogyasztható :) ) köretre szeretném felhívni a figyelmeteket.

Az ötletet a Nők Lapja tavalyi utolsó számából, Vrábel Krisztinától merítettem.

  • 1 bögrényi teljes kiőrlésű bio kuszkusz
  • 2 bögrényi víz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kezeletlen héjú bio narancs héja
  • 2 maréknyi dió
  • 100 g mazsola
  • kis csokornyi petrezselyemzöld

A kuszkuszt tűzálló tálba tettem, felöntöttem kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sóztam, borsoztam, majd szorosan lefedve állni hagytam.

Amíg a kuszkusz puhult, lereszeltem egy bio narancs héját; serpenyőben szárazon illatosra pirítottam, majd apróra vágtam a diót; beáztattam a mazsolát; és felaprítottam a petrezselyemzöldet.

Amikor a kuszkusz elkészült, villával lazítottam, alaposan elkevertem a többi hozzávalóval, majd grillezett lazaccal tálaltam.

4 – 6 adag lesz belőle