A tésztaételek mindig kihúznak a bajból, ha gyorsan kell vacsorát vagy másnapra ebédet főznöm, hiszen mire a tészta megfő, hipp- hopp össze is lehet rakni egy ügyes tésztaszószt, alig néhány hozzávalóból.
A tésztaételek tekintetében a kombinációknak csak a fantáziánk szab határt – én most éppen a fagyasztóból dolgoztam. :)
- 120 g gluténmentes conchiliette tészta
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, reszelve
- 200 g zöldborsó (fagyasztott)
- 250 g koktélrák (fagyasztott; hideg vízben kiolvasztva)
- tengeri só, frissen őrölt bors
A tésztát feltettem főni.
Amíg a tészta főtt, egy tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároltam a hagymát, ezután hozzáadtam a fokhagymát. 2 perc múlva beleöntöttem a zöldborsót, majd lefedtem a serpenyőt.
Amikor a zöldborsó kellőképpen átmelegedett és elkezdett puhulni, hozzáöntöttem a már kiolvadt és leszűrt / átmosott garnélát. A serpenyőt lefedve kb. 8 – 10 percig pároltam együtt a borsót és a garnélát, eközben egyszer – kétszer át is kevertem a ragut.
Végül a fedőt levéve hagytam, hogy a kevés levét elfője, majd elkevertem a tésztával.
3 adag lesz belőle