Conchiliette garnélával és zöldborsóval (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

A tésztaételek mindig kihúznak a bajból, ha gyorsan kell vacsorát vagy másnapra ebédet főznöm, hiszen mire a tészta megfő, hipp- hopp össze is lehet rakni egy ügyes tésztaszószt, alig néhány hozzávalóból.

A tésztaételek tekintetében a kombinációknak csak a fantáziánk szab határt – én most éppen a fagyasztóból dolgoztam. :)

  • 120 g gluténmentes conchiliette tészta
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 250 g koktélrák (fagyasztott; hideg vízben kiolvasztva)
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A tésztát feltettem főni.

Amíg a tészta főtt, egy tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároltam a hagymát, ezután hozzáadtam a fokhagymát. 2 perc múlva beleöntöttem a zöldborsót, majd lefedtem a serpenyőt.

Amikor a zöldborsó kellőképpen átmelegedett és elkezdett puhulni, hozzáöntöttem a már kiolvadt és leszűrt / átmosott garnélát. A serpenyőt lefedve kb. 8 – 10 percig pároltam együtt a borsót és a garnélát, eközben egyszer – kétszer át is kevertem a ragut.

Végül a fedőt levéve hagytam, hogy a kevés levét elfője, majd elkevertem a tésztával.

3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár