Azt gondolhatnánk, hogy mindenmentes verzióban nem lehet igazán gazdag ízű csokis brownie-t alkotni, de valójában igen!!!!!!!!!! :)
Mennyei, kívül ropogós, belül ragacsos finomság, valódi bűnbeeseés… :)
Az eredeti recept a Vegán szakácskönyvben olvasható, azt alakítottam át.
- 50 g aszalt áfonya (elhagyható)
- 150 g barna rizsliszt
- 1 kk. tengeri só
- 45 g kakaópor
- 45 g karobpor
- 1 kk. vaníliapor
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 150 – 200 ml növényi tej (nekem 200 ml kellett bele, a tészta ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos)
- 2 kupaknyi DW Édes folyékony édesítőszer (vagy 90 g nádcukor / ennek megfelelő egyéb édesítőszer)
- 4 ek. nem zsírtalanított lenmagliszt vagy őrölt lenmag
Az aszalt áfonyát 10 – 15 percre vízbe áztatjuk.
Elkeverjük a rizslisztet, a kakaó- és karobport (de használhatunk csak 90 g kakaóport is, karobpor nélkül) és a vaníliát.
Egy másik edényben elegyítjük az olívaolajat, a növényi tejet (először csak 100 ml-t hozzáadva, majd fokozatosan adagolva a megfelelő állag eléréséig), az édesítőszert és a lenmaglisztet vagy őrölt lenmagot. Ezt a keveréket is állni hagyjuk 10 – 15 percig.
Végül a megpuhult áfonyát, a lisztes és az olajos keveréket alaposan kidolgozzuk és sütőpapírral borított tepsiben előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük (tűpróba! – ha egy kis tészta a próbatűn ragad, ne aggódjunk, akkor finom, ha nem túl nedves, de kicsit ragacsos a közepe.)
Nálam 12 kocka lett belőle