Sült fokhagymás – diós hummusz

Egy klasszikus(abb) hummusz receptet már olvashattatok nálam itt, ez a verzió azonban a karácsonyra kapott és azóta szinte minden nap forgatott Vegán szakácskönyv egy átalakított receptje – igazán kellemes, gazdag kence lett belőle.

  • 75 g száraz csicseriborsó, 1 éjszakára vízbe áztatva
  •  só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g dió (vagy törökmogyoró)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 – 2 ek. zöldségalaplé vagy víz
  • 1/2 bio citrom frissen facsart leve
  • 1/2 kk. őrölt pirospaprika
  • szeletelt zöldségek és pirítós kockák a tálaláshoz

A csicseriborsó áztatólevét leöntöttem, majd friss, sós és szódabikarbónás vízben puhára főztem. Leszűrtem és félretettem.

A hámozatlan fokhagymagerezdeket sütőben 15 percig alacsony hőfokon sütöttem, majd mellé tettem a diót, és még 10 percig sütöttem (figyeljük, mert könnyen megéghet!). A dióról ledörzsöltem a héját.

Ezután aprítógépben állítottam össze a kencét: a csicseriborsót, a héjából kinyomott krémes fokhagymát, a diót, az olívaolajat, a zöldségalaplevet, a citromlevet, a pirospaprikát pulzáló funkcióval alaposan összedolgoztam.

Amikor összeállt a kence, zöldségekkel és pirítós kockákkal tálaltam.

6 – 8 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Sült fokhagymás – diós hummusz

  1. […] Sült fokhagymás – diós hummusz […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár