Az első tofurántotta, méghozzá az aszalt paradicsomos verzió karácsonykor került az asztalunkra, de a koncepció ismétlésért kiáltott, íme, veletek is megosztom a következő, igen finom verziót.
- 1/2 cs. füstölt tofu (kb. 130 g)
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb lila hagyma (vékonyra szeletelve)
- bő maréknyi bébispenót
- 1 kk. őrölt kurkuma
A tofut villával ismét a megfelelő állagúra törtem (kb. nagyobb szemcsés, darabos túró méretűre). Sóztam, borsoztam.
Az olívaolajon puhára pároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam az bébispenótot, és addig pároltam, amíg a levelek kissé összeestek.
Végül elkevertem a tofuval, majd kurkumával fűszerezve adtam meg élénk sárga színét.
Kevés kenyérrel és sok zöldségekkel fogyasztottam. :)
1 kiadós adag lesz belőle