Anyóspajtás kedveskedett nekem vegán töltött káposztával még a karácsonyi időszak alatt, de annyira jól sikerült, hogy ismét elkészült, és nagy örömmel el is fogyasztottam. :)
- 100 g szójagranulátum
- “mindenmentes” ételízesítő / vegamix
- 100 g barna rizs
- 2 -3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- pirospaprika
- tengeri só, frissen őrölt bors
- savanyított káposztalevelek, illetve aprókáposzta
A szójagranulátumot kétszeres mennyiségű, natúr ételízesítővel ízesített vízben felfőzzük, és állni hagyjuk, hogy a szükséges mennyiségű vizet felvegye.
A rizst háromszoros mennyiségű, sós vízben előfőzzük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk és puhára pároljuk a fokhagymát.
A szójagranulátumot kicsavarjuk, elkeverjük a rizzsel, illetve a párolt hagymával és fokhagymával. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.
Savanyított káposztalevelekbe töltjük, a tetejére aprókáposztát halmozunk, majd vizet aláöntve a töltött káposztát puhára főzzük.
4 adag lesz belőle