Anyóspajtás kedveskedett nekem vegán töltött káposztával még a karácsonyi időszak alatt, de annyira jól sikerült, hogy ismét elkészült, és nagy örömmel el is fogyasztottam. :)

  • 100 g szójagranulátum
  • “mindenmentes” ételízesítő / vegamix
  • 100 g barna rizs
  • 2 -3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • pirospaprika
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • savanyított káposztalevelek, illetve aprókáposzta

A szójagranulátumot kétszeres mennyiségű, natúr ételízesítővel ízesített vízben felfőzzük, és állni hagyjuk, hogy a szükséges mennyiségű vizet felvegye.

A rizst háromszoros mennyiségű, sós vízben előfőzzük.

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk és puhára pároljuk a fokhagymát.

A szójagranulátumot kicsavarjuk, elkeverjük a rizzsel, illetve a párolt hagymával és fokhagymával. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.

Savanyított káposztalevelekbe töltjük, a tetejére aprókáposztát halmozunk, majd vizet aláöntve a töltött káposztát puhára főzzük.

4 adag lesz belőle