Paradicsomleves rizstejszínnel és gyöngybabbal (gluténmentes, tejmentes)

Igen, ismét egy leves, hiszen nálunk nincsen ebéd leves nélkül, de néha még vacsorára is szívesen fogyasztunk csak egy – egy tányér forró finomságot.

Egy paradicsomleves már szerepelt itt a blogon, ez a verzió hasonló, de mégis más karakter, hiszen míg a levesbetétként használt gyöngybab gazdaggá teszi, addig a krémes rizstejszín lágyabbá és krémesebbé varázsolja az összhatást.

  • 100 g száraz gyöngybab
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 – 3 babérlevél
  • 2 – 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 lila hagyma
  • 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
  • 750 ml víz
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 kupaknyi DW Édes folyékony édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
  • 200 ml rizstejszín

A gyöngybabot egy éjszakára beáztattam, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem. Leszűrtem, félretettem.

Az olívaolajon megpároltam a felkockázott lila hagymát, majd amikor megpuhult, felöntöttem a sűrű paradicsomlével és a vízzel. Sóztam, borsoztam, fűszereztem, édesítettem.

Amikor lassú tűzön gyöngyözve összeforrtak az ízek, rizstejszínnel krémesítettem (hőkiegyenlítés!)

5 – 6 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár