Kínai gombaleves shiitake és fafülgombával

Amióta nem eszem húst (csak alkalmanként halat), kimaradok a nagy hétvégi családi húslevesezésekből, amikor mindenki jól megpakolja a tányérját a melengető, forró, ízletes levessel.

Ezt az érzést, na és a forró, meleg, gazdag ízeket kiválóan hozza ez a bársonyosan telt kínai gombaleves is. Egyszerűen imádom! :)

Egy másik kínai gombaleves receptet itt is olvashattok, azonban ezt a verziót még különlegesebbé teszi a piacon vásárolt friss shiitake és fafülgomba.

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 10 – 15 cm-nyi póréhagyma, karikázva
  • 100 g (2 kisebb) sárgarépa, karikázva
  • 3 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 15 g friss gyömbér, reszelve
  • 150 g friss shiitake gomba, nagyobb darabokra szeletelve
  • 150 g friss fafülgomba, nagyobb darabokra szeletelve
  • 3 ek. szójaszósz (gluténmentes)
  • frissen őrölt bors
  • kevés tengeri só

Az olívaolajon (lassú tűzön) 4 -5 percig pároltam a póréhagymát és a sárgarépát. Ekkor hozzáadtam a fokhagymát és a gyömbért – és csodálatos illat terítette be a kis konyhámat. :)

További 2 – 3 percig hagytam a hagymákat és a gyömbért párolódni, majd az edénybe tettem a gombákat is. Szójaszósszal és frissen őrült borssal ízesítettem, majd felöntöttem kb. 1 l vízzel.

Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve főztem, hogy a csodás ízek minél inkább összeérjenek.

Végül csak kóstolás után adtam hozzá kevés tengeri sót (de ezt el is hagyhatjuk, ízlés dolga).

4 – 5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár