A Minőségi Evők Klubja – Lakásétterem-ben tartott indiai ebéd utolsó felvonása, a tandoori tofu falatok és az édesburgonya – csicseriborsó – spenót curry intenzív ízvilága után nem is lehetett más, mint egy hűs, gyümölcsös desszert.

Választásunk erre a finomságra esett – a vendégek újabb adagot kértek, a recept pedig abszolút ismétlésért kiált. :)

A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes – és mennyeien finom! :)

  • 2,5 csésze mandulatej
  • csipetnyi sáfrány
  • 1/4 vagy 1/2 csésze nádcukor (vagy ízlésünknek megfelelően ennek a mennyiségnek megfelelő egyéb édesítőszer)
  • 2,5 – 3 ek. barna rizs liszt
  • 2 – 3 ek. zsírtalanított kókuszliszt
  • 2,5 csésze mangó püré (mi nem kaptunk igazán érett mangót, így jó minőségű mangó konzervet használtunk)
  • 1/4 tk. kardamom
  • kókusz chips és mandula a tálaláshoz

A mandulatejet kis lángon lassan összemelegítjük a sáfránnyal – nem kell felforralni!

Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig melegítjük a folyadékot (továbbra is kis lángon), amíg a cukor elolvad.

3 ek. mandulatejben csomómentesre keverjük a rizslisztet. Folyamatos keverés mellett ezt is a mandulatejhez adjuk, odafigyelve, hogy csomómentes legyen. Addig melegítjük a tűzhelyen, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk és alaposan elkeverjük a kókuszlisztet, majd kihűtjük az alapkrémet.

A már teljesen hideg alaphoz keverjük hozzá a mangópürét és a kardamomot.

Tálkákba adagoljuk, és száraz serpenyőben megpirított kókusz chips-szel, illetve szintén száraz serpenyőben megpirított mandulával megszórva tálaljuk.

Fagyasztható, illetve alaposan kihűtve krémként is nagyon finom.

3 – 4 adag lesz belőle