Spenótos – diós penne (15 perc alatt)

Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ételt tehetsz a család asztalára. Ugye van 15 perced?

Akkor bátran próbáld ki ezt a receptet. :)

  • 150 g durum penne
  • tengeri só
  • extra szűz olívaolaj
  • 30 g dió
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 maréknyi friss spenótlevél
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • kalamata olívabogyó
  • napon szárított paradicsom (nem olajban eltett)
  • balzsamecetes rukkola saláta

A pennét sós, olívaolajos vízben megfőztem.

A diót serpenyőben néhány perc alatt (zsiradék nélkül) megpirítottam. Amikor megpirult, aprítógépbe öntöttem.

Ugyanabban a serpenyőben felmelegítettem kevés olívaolajat. Beledobtam a fokhagymát, majd 1 – 2 perc múlva a spenótleveleket. Sóztam, borsoztam, majd fedő alatt alig 4 – 5 perc alatt puhára pároltam. A dió után öntöttem az aprítógépbe.

A diós – fokhagymás – spenótos keveréket aprítógépben daraboltam. Az időközben megfőtt tésztával egyszerűen összeforgattam.

Darabolt szárított paradicsommal, olívabogyóval és salátával tálaltam.

Rövidebb idő volt az ételt elkészíteni, mint a posztot megírni. ;)

2 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár