Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ételt tehetsz a család asztalára. Ugye van 15 perced?
Akkor bátran próbáld ki ezt a receptet. :)
- 150 g durum penne
- tengeri só
- extra szűz olívaolaj
- 30 g dió
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 4 maréknyi friss spenótlevél
- frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- kalamata olívabogyó
- napon szárított paradicsom (nem olajban eltett)
- balzsamecetes rukkola saláta
A pennét sós, olívaolajos vízben megfőztem.
A diót serpenyőben néhány perc alatt (zsiradék nélkül) megpirítottam. Amikor megpirult, aprítógépbe öntöttem.
Ugyanabban a serpenyőben felmelegítettem kevés olívaolajat. Beledobtam a fokhagymát, majd 1 – 2 perc múlva a spenótleveleket. Sóztam, borsoztam, majd fedő alatt alig 4 – 5 perc alatt puhára pároltam. A dió után öntöttem az aprítógépbe.
A diós – fokhagymás – spenótos keveréket aprítógépben daraboltam. Az időközben megfőtt tésztával egyszerűen összeforgattam.
Darabolt szárított paradicsommal, olívabogyóval és salátával tálaltam.
Rövidebb idő volt az ételt elkészíteni, mint a posztot megírni. ;)
2 adag lesz belőle