Az avokádókrém nagy kedvenc nálunk, már szerepelt is a blogon itt, most csupán annyit tettem, hogy a fokhagyma krémesre sült formában került bele, ami még gazdagabbá tette az ízét.

A kiflik a nagyon bevált klasszikus “bűvös” tésztából készültek, rozslisztből.

Az avokádókrémhez:

  • 3 gerezd fokhagyma, hámozatlanul
  • 1 avokádó
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés frissen facsart citromlé

A kiflihez:

  • 500 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 1,5 csapott tk. tengeri só
  • 350 ml meleg víz (plusz ha szükséges)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • lenmag

A fokhagymagerezdeket 15 – 20 perc alatt krémesre sütöttem a sütőben. Elkevertem a villával összetört avokádóval. Sóztam, borsoztam, citromlével meglocsoltam.

A tészta leírása a pizza receptből származik, de itt is megosztom veletek:

A lisztet elkevertem az élesztővel, a sóval és a vízzel. Alaposan összegyúrtam, kézzel kidagasztottam. Laza és ragadós, nem túl tömör, nem túl nehéz tésztát kell kapnunk, ha szükséges, további vízzel vagy liszttel állíthatjuk be a megfelelő lazaságot.

Olívaolajjal kikent tálba tettem a tésztát, és meleg helyen kb. 2 órán át duplájára kelesztettem. Hugh tanácsára :), amikor megkelt, az ujjaimmal megböködtem, hogy a levegős tészta az eredeti méretére essen össze.

A tésztát 2 részre osztottam, kör alakúra nyújtottam, majd a körökből 8 – 8 kis háromszöget formáztam. Ezeket kifli formában feltekertem, vízzel megkentem, lenmaggal megszórtam, majd előmelegített sütőben megsütöttem.

3 – 4 adagnyi avokádókrém és 16 kis kifli lesz ebből az adagból