Kedves kolléganőm, Aliz látott ma minket vendégül, a recept az ő repertoárjából került ki. Ugye milyen szépek a színek? Az ízekről nem is beszélve. ;)
A mártáshoz:
- 1 – 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
- 1 piros színű kaliforniai paprika, felkockázva
- 2 cm-nyi gyömbér, reszelve
- 2 – 4 ek. madras curry por (ízlés szerint)
- kevés csípős paprikakrém
- 1 ek. szójaszósz (gluténmentes)
- 100 ml rizstejszín
- 80 g sűrített paradicsom
- 100 – 150 ml víz
- só ízlés szerint
A tálaláshoz:
- párolt rizs
- párolt karalábé
- párolt sárgarépa
- mungóbabcsíra
- tölgysaláta
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, majd a reszelt gyömbért és néhány perc múlva a curry port. Paprikakrémmel tesszük kellőképpen csípőssé.
Ezután kerül bele a szójaszósz, a rizstejszín és a sűrített paradicsom. Ízlás szerint sózzuk, összeforgatjuk, vízzel megfelelő állagúra hígítjuk, majd tetszés szerinti hozzávalókkal tálaljuk.
4 – 5 adag lesz belőle