A harcsa brassói után ismét egy átalakított, de házias jellegű ételt hoztam nektek, zsírszegényen, de nem kevésbé ízletesen.
Érdemes kipróbálnotok! :)
- 1 csészényi barna rizs (kb. 400 ml-es bögre)
- 1 ek. ízfokozó- és cukormentes ételízesítő (csak szárított zöldségek)
- 1 nagyobb sárgarépa, felkockázva
- 2-3 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- 400 g harcsafilé, falatnyi darabokra kockázva
- tengeri só, frissen őrölt bors
A barna rizst a csomagoláson található utasításnak megfelelően főztem meg tengeri sóval és “mindenmentes” ételízesítővel ízesített vízben, a sárgarépával együtt. A főzési idő vége előtt 10 perccel a zöldborsót is hozzáadtam, és addig főztem a zöldséges rizst, amíg minden hozzávaló megpuhult.
Eközben egy másik edényben olívaolajon megpároltam a hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórtam, majd néhány gyors keverés után felöntöttem hideg vízzel. A tűzre visszatéve beleforgattam a harcsafalatokat, sóztam, borsoztam, készre főztem.
Végül laza mozdulatokkal, hogy a halhús ne törjön össze, elkevertem a rizst és a halat.
Igen kiadós, 5-7 adag lesz belőle