A harcsa brassói után ismét egy átalakított, de házias jellegű ételt hoztam nektek, zsírszegényen, de nem kevésbé ízletesen.

Érdemes kipróbálnotok! :)

  • 1 csészényi barna rizs (kb. 400 ml-es bögre)
  • 1 ek. ízfokozó- és cukormentes ételízesítő (csak szárított zöldségek)
  • 1 nagyobb sárgarépa, felkockázva
  • 2-3 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 400 g harcsafilé, falatnyi darabokra kockázva
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A barna rizst a csomagoláson található utasításnak megfelelően főztem meg tengeri sóval és “mindenmentes” ételízesítővel ízesített vízben, a sárgarépával együtt. A főzési idő vége előtt 10 perccel a zöldborsót is hozzáadtam, és addig főztem a zöldséges rizst, amíg minden hozzávaló megpuhult.

Eközben egy másik edényben olívaolajon megpároltam a hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórtam, majd néhány gyors keverés után felöntöttem hideg vízzel. A tűzre visszatéve beleforgattam a harcsafalatokat, sóztam, borsoztam, készre főztem.

Végül laza mozdulatokkal, hogy a halhús ne törjön össze, elkevertem a rizst és a halat.

Igen kiadós, 5-7 adag lesz belőle