Ebben a receptben az a nagyszerű, hogy nincsenek korlátok, nincsenek szabályok: egyszerűen dobálj bele egy edénybe mindenféle neked kedves, kezed ügyébe eső zöldséget, majd varázsold át főzelékké, és kanalazd be jóleső érzéssel.
Ugye milyen egyszerű? :) (És a recept szinte teljesen zsírszegény is, ami szintén nem elhanyagolandó szempont ;).)
Egyszerűen alaposan megmostam és feldaraboltam a zöldségeket, amiket otthon találtam: egy sárgarépát, két burgonyát, 10 kelbimbót, 1 karalábét, néhány gomba tönkjét. Annyi sóval és borssal ízesített vízben főztem őket puhára, ami egy ujjnyira ellepte őket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam két bő maréknyi spenótot. Ezután felöntöttem rizstejszínnel (hőkiegyenlítés!), majd kevés vízben elkevert keményítővel sűrítettem a főzeléket.
Teljesen zsiradékmentesen, sütőpapíron sült gombafejekkel tálaltam.
Ideje kipróbálnotok, a variációk száma végtelen! :)